Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, “Referandum sandığına gittiğimizde mutlaka elimizi vicdanımıza koyalım. ‘Evet’i destekleyenlerin de ‘Hayır’ı destekleyenlerin de ülke için neler yaptıklarına bakmamız lazım” dedi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, üyeleri ile bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, dernek yöneticilerinin yanı sıra yaklaşık 200 üye katıldı. Burada konuşan Ensarioğlu, “Bu oluşum bir ekip işidir ve ekibin başındaki de tabii ki önemlidir. Sahada çalışan kardeşlerimiz bir ekip halinde çalışmazlarsa, İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan, tüm kuruluşlarda çalışan kardeşlerimiz bir ekip halinde çalışması lazım ki bir başarı olsun. Çünkü bizim amacımız mazlumun yanında olmaktır, mazlumun sesi olmaktır. Hangi ilimiz, ilçemiz, köyümüz olursa orada bir kardeşimiz varsa biz oraya gitmeliyiz. Çünkü önce vicdanen, insan olarak düşünüyoruz ve insani olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Diyarbakır bizim. Diyarbakır’a hizmet vermek için biz de var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

15 Mayıs’ta yapılacak toplu iş görüşmesinden önce bir referandum sürecinin olduğuna dikkat çeken Ensarioğlu, şunları kaydetti:

“İnşallah ülkemiz için, halkımız için, birliğimiz için, beraberliğimiz için en hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin. Çünkü bir ‘Evet’ platformu var bir de ‘Hayır’ platformu. 16 Nisan’da sandık başına gittiğimizde mutlaka elimizi vicdanımıza koyalım. Evet demenin katkısı nedir? Hayır demenin katkısı nedir? O konuda bir değerlendirme yapıp ona göre bir yol haritası çizip, oyumuzu verelim. Ama oyunuzu vermeden önce elinizi vicdanımıza mutlaka koyacağız ve halkımızın, ülkemizin, birliğimizin ve beraberliğimiz için hayırlısı olan neyse o yönde oy kullanalım. ‘Hayır’ diyenlerin de ‘Evet’ diyenlerin de cephesine bakmak lazım. ‘Evet’ diyenlerin de ‘Hayır’ diyenlerin de ülke için neler yaptığına bakmak lazım. Geçmişe ve geleceğe bakmak lazım. Örneğin, üzülerek söylüyorum, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapmış olduğu küstahlığı hiçbir zaman unutmayacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız. Orada yapılmış olan terbiyesizlik hepimize yapılmıştır. Sayın Bakanımız orada tam anlamıyla, oradaki polislere, oradaki güç kullananlara karşı dik durmuştur. Biz Sağlık-Sen Diyarbakır olarak bakanımıza minnettarız. Onu için bundan sonraki süreçlerde dış güçlerin oyununa gelmeyeceğiz, dış güçlerin maşası olmayacağız. Halkımızın iradesiyle en hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin diyoruz.”