Dicle Üniversitesi Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü (SAVEK) tarafından düzenlenen ’Saidi Nursi’nin Kahramanlığı’ adlı konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Rıfat Albay’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda, SAVEK Başkanı Yusuf Bulaç kulübün çalışmalarını anlatarak, konferansın ana teması olan Saidi Nursi’nin sözlerini salonda bulunanlarla paylaştı.

Açılış konuşmasının ardından araştırmacı yazar Necmettin Şahiner, 1957 yılında ortaokul öğrencisi iken Saidi Nursi’nin sevgisini hissettiğini ve üstada yönelik birçok kitap yazdığını dile getirdi. Bediüzzaman Saidi Nursi’nin esas maksadının imanı kurtarmak olduğunu belirten Şahiner, “İman bir nurdur. Hakiki imanı elde eden kainata meydan okuyabilir. Elhamdülillah hepimiz iman etmişiz. Kalu Bela’dan beri söz vermişiz” dedi.

Tesettür Risalesi’ni yazdığı için Bediüzzaman’ın 11 ay hapis cezası aldığını belirten Şahiner, bu ceza üzerine Bediüzzaman’ın sert tepki gösterdiğini ve bir Müslüman’a verilen bu cezanın hakaret sayılacağını söylediğini kaydederek, Risale-i Nur’un Isparta, Kastamonu, Emirdağ’dan fışkırdığını ve Anadolu’nun malı olduğunu söyledi. Şahiner, “Saidi Nursi, hayatta iki kelimeyi öğrenemediğini söylemişti. Biri korkmak, biri de unutmak. Hiçbir zaman korku benim elimden tutmadı demişti” diye konuştu.

Dünyalık olan her şeyin kabre kadar olduğunu ve bu dünyada varoluş sebebimizin ahiret hayatımızdaki mevkiyi edinmek için olduğunu aktaran Şahiner, Risale-i Nur’dan sözlerle gençlere öğüt verdi. Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, katılımlarından dolayı Necmettin Şahiner’e plaket takdim etti.