Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, okul müdürleri ile birlikte Kaymakam Berkan Sönmezay’ı makamında ziyaret etti. Program Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Öğretmenler Günü nedeni ile Silvan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari ile emekli öğretmen Mehmet Çeliker birer konuşma yaptı. Ensari, öğretmenliğin, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleği olduğunu söyledi. Ensar, "Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

Programda, stajyer öğretmenlerin yemininden sonra şiir yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere başarı belgesi verildi.

Emekli olan öğretmenlere plaket verildikten sonra tören sona erdi.