Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Kıraç ve Yönetim Kurulu üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği yöneticileri AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ıyla bir araya geldi. Ziyarette konuşan Altaç, AK Parti olarak sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini ifade ederek, bölge barışı ve huzuruna katkı sunabilecek toplumsal alanda sorunları tartışa bilecek ve sorunlara çözüm üretecek bütün STK’larla beraber çalıştıklarını söyledi. Altaç, "Diyarbakır’da STK’ları sosyal, siyasal, ekonomik anlamında şehrin ülkenin sıkıntılarını dile getirme ve iyi bir muhalefet yapabilme taraftarı olan bir partiyiz. Ülkemizde de AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra STK’lar daha organize ve toplumun tabanını yansıtabilen, biraz daha genel sorunları tartışabilen bir niteliğe büründüler. Biz de STK’ların güçlü olmasını ve sesinin iyi çıkmasını arzu eden, çaba gösteren bir partiyiz. STK’ları siyasi partilerin arka bahçesi, onların düşüncelerini yansıtan yan kuruluşlar gibi algılanması doğru bir düşünce değil. Toplumsal anlamda temenninizi dile getirecekseniz, bunu objektif olarak ortaya koymalıyız" dedi.

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Kıraç, dernek olarak Türkiye’nin tüm bölgesinde kardeş kavgasının olmadığı, birlikteliğini ve toplumsal barışı sağlamak olduğunu ifade etti.