İskoçya ve İngiltere’den gelen kamu sendikası UNISON yönetici ve üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

Avrupa’nın en büyük kamu sendikası olan UNISON’un İskoçya örgütünün yöneticileri Stephen Smellie, Paul Toner, sendikanın İngiliz yönetici ve üyeleri Helen Steel, Zaher Aarif, Ruth Walter, bölgedeki gelişmeleri yerinde incelemek için Diyarbakır’a geldi. Ziyaretleri sürdüren heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan sendikacı Smellie, bölgedeki gelişmelerle yakından ilgili olduklarını, özellikle Suriye, Kobani ve Diyarbakır’daki durumu yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Helen Steel ise, Londra’da yaşadığını ve orada yaşayan Kürtler sayesinde Suriye ve bölge hakkında geniş bilgiye sahip olduğunu bunları yerinde görmek istediğini bildirdi.

Zaher Aarif de, Kobani’deki durumu yakından takip ettiklerini bununla birlikte sosyal gelişmeleri hangi yönde olduğunu merak ettiklerini söyledi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da, Büyükşehir Belediyesi’nin ve bölgedeki belediyelerde eşbaşkanlık sisteminin mevcut olduğunu kaydederek, Diyarbakır’da da Gültan Kışanak ile birlikte eşbaşkanlığı sürdürdüklerini dile getirdi. Anlı, "Bu bedelin kimi zaman ölüm olduğunu, kimi zaman sürgün ve mülteci olarak yaşamak şeklinde gelişmektedir. Tüm bedellerin özgür ve onurlu bir yaşam için verildiği" şeklinde konuştu.