Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Kulp ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ile birlikte ilçeye gelen Vali Aksoy’u İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Metin Dinar, İlçe Jandarma Komutanı Dr. Jandarma Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Amiri Nail Savaş ve kurum amirleri karşıladı. Karşılamanın ardından kaymakamlık makamına geçen Vali Aksoy, burada Kaymakam Maraşlı ve kurum amirlerinden ilçe hakkında brifing aldı. Vali Aksoy, Kulp’un önemli bir ilçe olduğunu ve bu ilçede bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Brifingin ardından Kulp Adliyesi’ne geçen Vali Aksoy, Cumhuriyet Savcı Erkal Kocabıçak, hakimler Mehmet Bıyıklı, Selçuk Nacar ve Mustafa Utku tarafından karşılandı. Cumhuriyet Savcısı Erkal Kocabıçak’ın makamında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Vali Aksoy, İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçip bir süre komutanlarla sohbet etti.

Çarşı merkezinde bulunan esnafı gezerek sohbet eden Vali Aksoy, daha sonra İlçe Emniyet Amirliği’ne geçti.

Vali Aksoy’un son durağı Kulp Belediyesi oldu. Kulp Belediyesi eşbakanları ve belediye çalışanları Vali Aksoy’u belediye binası girişinde karşıladı. Kulp Belediye binasına geçen Vali Aksoy, Dinar ile bir süre sohbet etti.

Vali Aksoy, ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.