Diyarbakır’da 3-7 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle, Ninova Park’ta sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 55 zihinsel engelliye çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Diyarbakır Ayten Elyesa Zihinsel Engelliler Okulu’ndan eğitim gören 55 zihinsel engelli öğrenci Engelliler Haftası programında Ninova Park’a davet edildi. Ninova Park’ta bir araya gelen engelliler için eğlenceli programlar hazırladı. Burada yemeklerini yiyen engelliler daha sonra Ninova Park içerisinde yer alan oyun merkezinde doyasıya eğlendi. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler etkinlikten oldukça keyif aldılar. Düzenlenen etkinliği ziyaret eden Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yurttutan, öğrencilerle bir araya gelerek, etkinliği düzenleyen Ninova Park yönetimine teşekkür etti.

Ninova Park Alışveriş Merkezi Satış Pazarlama Müdürü Elif Yıldız, her yıl engelliler haftasında engellilere yönelik etkinlik planladıklarını, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tür etkinlikleri sürekli yaptıklarını dile getirdi. Yıldız, zihinsel engeli bulunan öğrencilerin alışveriş merkezine getirilmeleri, bu tür aktivitelere katılmaları alışveriş merkezi yönetimi olarak kendilerini mutlu ettiklerini söyledi. Yıldız, bu tür etkinlikleri sadece Engelliler Haftası’nda değil, belirli zaman aralıklarıyla yaptıklarını aktardı.