2014 yılında birçok otomobil firması yaşanan arızlardan dolayı geri çağırmak zorunda kaldı. GM grubuna bağlı otomobil firmaları 27 milyon aracı geri çağırırken, ABD genelendi ise geri çağrılan araç sayısı 60 milyonu buldu.

Dünya otomobil devleri 2014 yılını rekor satışlarla kapatırken, diğer yandan da sattıkları milyonlarca otomobili arıza yüzünden geri çağırma zorunda kaldı. Takata şirketinin hava yastığındaki hatadan dolayı 8 milyon araç geri çağrılırken, bu hatadan dolayı bu rakamın daha fazla olacağı tahmin edilmekte. ABD’de üretilen 60 milyon otomobilinde oluşan çeşitli arızalardan dolayı geri çağrıldığı açıklandı. Bu rakam bir önceki yıla nazaran ABD’de ikiye katlanırken dünya çapında bu oranın dört katı olarak belirlendi. General Motor’un ürettiği araçlarda meydana gelen kontak kilidinde meydana gelen arızadan dolayı da 27 milyon aracın geri çağrıldığı açıklandı.

Automotive News isimli ihtisas dergisine göre GM motor için 2014’un kâbus yılı olarak geçtiğini ve otomobil tarihinde bu kadar yüksel sayıda imalat hatasının yaşandığı bir yılın daha önce yaşanmadığını hatırlattı. İmalat hatasında dolayı geri çağrılması General Motor’a 2, 2 milyar Euro’ya mal olduğu belirtildi. Bu arada Fiat Chrysler otomobil firmasının da 3 milyon aracı geri çağırdığı istatistiklere yansıyan rakamlarda yer alıyor.

Üretici firmalar imajları zedelenmemesi için araçları geri çağırırken, otomobillerin mekanikten elektroniğe geçmelerinden dolayı hata oranının daha fazla olduğu belirtiliyor. Öte yandan otomobil firmalarına parça üreten firmaların aynı olması da rakamın büyük olmasını beraberinde getiriyor.