İslam Kültür ve Sanat Platformu (İKSP) tarafından, Yıldız Holding ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) katkılarıyla düzenlenen “Aşk-ı Nebî: Doğumunun 1443. Yılında Hz. Peygamber” başlıklı hat sergisi Washington’da açıldı.

31 Ekim- 21 Kasım 2014 tarihleri arasında Washington Büyükelçiliğinde gösterimi yapılacak hat sergisinde yerli ve yabancı meşhur hat ve kaligrafi ustalarının Kur’an ayetleri, Hadis-i Şerif ve Hilye-i Şerif sayfalarının nakşedildiği eserleri gösterilecek. Serginin açılışında açıklamalarda bulunan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, böylesine önemli bir sergiye ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirterek İslam dininin istismar edildiği bir dönemde bu serginin çok yararlı olduğunu ifade etti. Önümüzdeki haftalarda bir başka sergi daha açacaklarını kaydeden Kılıç, “Önümüzdeki 3 hafta içerisinde bir sergi daha açacağız, Güvenli Liman Türkiye sergisi. Türkiye’nin son dönemde özellikle Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma konusunda sergilediği fedakarlık maalesef yeteri kadar idrak edilemedi. Bu serginin de o amaca hizmet edeceğini düşünüyorum. Çünkü ABD basınında maalesef yeterince yer bulmuyor Türkiye’nin bu alandaki fedakarlığı. Türkiye biliyorsunuz 1 milyon 600 bine yakın mülteciye şu anda ev sahipliği yapıyor. Avrupa ülkelerine bakarsanız misafir ettiği toplam Suriyeli sayısı 124 bin bile değil” dedi.

Açılışta açıklama yapan Turken Vakfı Başkanı Halil Mutlu ise “Bize bu imkanı tanıdıkların için sayın büyükelçimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Biz de amacına erişeceğine inanıyoruz. İnşallah nice bu tür sergileri ve programları yapmayı Rabbim hepimize nasip eylesin” dedi.