AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Arap baharı eylemleriyle halk kendi iradesini sandığa yansıtarak demokrasiden yana isteklerini göstermeleri IŞİD terör örgütü ve buna benzer örgütlerin terör eylemleriyle bahar kışa çevrildi” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Zürih’te bulunan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UEDT) tarafından organize edilen “Ortadoğu gerçekleri” isimli konferansta konuştu. Şahin, Orta doğunun içinde bulunduğu çıkmazı çeşitli örneklerle açıklayarak, “Arap baharı eylemleriyle halkın kendi iradesini sandığa yansıtarak demokrasiden yana isteklerini göstermesi İŞİD terör örgütü ve buna benzer örgütlerin terör eylemleriyle bahar kışa çevrildi. Terör örgütlerinin yerli işbirlikçileri olduğu kadar dış destekli beyinleri de olduğunu unutmamak lazımdır. Bir yıl öncesine kadar Ortadoğu ülkelerinde daha yaşanabilir bir ülke, daha fazla demokrasi söylemleri terör yüzünden unutuldu. Şimdi tek konu terörden kurtulmaktır. Terör yüzünden milyonlarca insan vatanından koparak canını kurtarmaya çalışıyor. Kimsenin demokrasinin gelmesi gibi bir derdi yoktur. İstenilen de buydu ve oldu” dedi.

Türkiye onlarca yıl terörle meşgul edilerek milyarlarca dolar kaybı on binlerce can kaybı ve bir bölgenin kalkınması engellendiğine değinen Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Türkiye’ye terörle yılları kaybettirildiğini belirtti. Şahin, AKP’nin açılımlarıyla terörle mücadeleye devam edilirken bölgeye barışın gelmesi için yapılan görüşmelerin provoke edilerek Türkiye’nin kalkınmasını engellenmesinin istenildiğini söyledi. Şahin, “Çözüm sürecine karşı gelmek Türkiye’nin ilerlemesini kalkınmasını engellemekle eşdeğerdir” dedi. Konferansa Bern Büyükelçimiz Mehmet Tuğrul Gücük, Zürih Başkonsolosumuz Asıl Oral ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.