Manş Denizi üzerinden gelen soğuk hava dalgası, Belçika üzerinden Almanya’ya kar yağışıyla birlikte ulaştı.

Yetkililer Orta ve güney batı Almanya’yı etkisine alan kar yağışı hafta sonuna kadar devam edeceğini ve pazartesinden itibarende sıcaklık derecesinin yüksek kesimlerde eksi 20 dereceyi bulacağı açıkladı. Almanya Noel Bayramında kar beklerken, iki gün gecikmeli gelen kar yağışı ülkenin büyük bir kesimini beyaza bürüdü. Alman Meteorolojisi kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarının eksi 20 derecelere kadar düşeceği uyarısında bulundu.

Ülkenin Noel ve yılbaşı tatilinde olması ve kar yağışının hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte otoyollarda geçmişte yaşanan olumsuzluklar yaşanmadı. Kar yağışının şiddetlenmesi halinde ise bazı uçak seferlerinin gecikmeli olarak gerçekleştirileceği ikazında bulunuldu.

Manş Denizi üzerinden gelen “Hiltrud” ismi verilen soğuk hava dalgası Belçika üzerinden Almanya’ya kar yağışıyla birlikte ulaştı. Kar yağışının insana etkisinin fazla olduğunu belirten meteoroloji kar yağışının rüzgârla birlikte olmasının insana yansımasının iki kat daha fazla olduğunu açıkladılar. Almanya’nın Fransa sınırındaki yüksek yerlerdeki otoyollarda kamyonların aniden bastıran kar yağışı karşısında hazırlıksız oldukları için sürüş zorlukları yaşandığının ve bundan dolayı da araç kuyrukları oluştuğu duyuruldu.