Suudi Arabistan hükümeti, hacıların en uygun şartlarda hac görevini yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla 80 bin modern çadırla hacıları karşılamaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan hükümetinin, hacılara daha iyi hizmet verebilmek için Arafat’ta kurduğu rüzgara, yağmura, yanmaya dayanıklı; güneş ışınlarını yansıtan 80 bin modern çadırla hacıları karşılamaya hazırladığı belirtildi. Çadırların yaklaşık 4 aydır kurulduğu ve yüzde 95’inin tamamlandığı ancak döşemelerinin ve iç donanımının kaldığı kaydedildi.

Hacıların hac görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için modern çadırların her birinin yüz metrekarelik bir alana kurulduğu öğrenildi. Bu sene hac mevsiminde hava sıcaklığının yüksek olmasının beklendiği ifade edildi.

Mina bölgesine 1997’de kurulan çadırların aksine hac mevsiminden önce Arafat meydanına kurulan çadırların geçici olduğu ve hac mevsiminden sonra söküldüğüne işaret edildi. Hacıların Mina’da kalış süresinin yaklaşık 5 gün olduğu buna karşılık Arafat’ta kalış süresinin ise 15 saati geçmediği belirtildi.