Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76.yılı dönümünde Fransa’nın başkenti Paris’te de anıldı.

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen anma törenine; Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in Türkiye’de bulunmasından dolayı Büyükelçi Müsteşarı Ali Rauf Onaner katıldı. Törende ayrıca Türkiye’nin OECD nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçisi Mithat Rende ve Türkiye’nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile Başkonsolos İhsan Emre Kadıoğlu, Askeri Ateşe Albay Turgut Çelebi, Büyükelçilik, OECD ve UNESCO temsilciliklerinde çalışanlar hazır bulundu.

Program, Türkiye ile Fransa arasında saat farkı olmasından dolayı yerel saatle 9’u 5 geçe başladı. Bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı okundu. Törende ilk olarak Müsteşar Ali Rauf Onaner söz aldı. Onaner’in kısa açıklamasının ardından konuşan Türkiye’nin OECD Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Mithat Rende, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. Yıl dönümü nedeniyle bir araya geldik. Onu minnetle ve özlemle anıyoruz” dedi.