TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Gürcistan Meclis Başkanı David Usupaşvili ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çiçek, “Türkiye açısından Gürcistan’ın istikrarı, huzuru bizim bakımımızdan son derece önemli ve öncelikli bir konudur” dedi.

Basın toplantısında konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye- Gürcistan ilişkilerinin örnek ilişkiler olduğunu vurgulayarak “Biraz ihmal ettiğimiz iş birliğini daha da arttırmamız her alanda iş birliğini daha da geliştirmemiz gerekiyor. Ümit ediyorum bundan sonra daha yoğun bir iş birliği içinde olacağız. Türkiye açısından Gürcistan’ın istikrarı, huzuru bizim bakımımızdan son derece önemli ve öncelikli bir konudur. Onun içindir ki bu yöndeki çabaları Türkiye olarak büyük bir samimiyetle destekliyoruz. Bunun tabi sonucu olarak eğer bu bölgede birlikte paylaştığımız bu coğrafyada barış olacaksa, huzur olacaksa, istikrar olacaksa Gürcistan burada kilit bir ülkedir, stratejik önemi olan bir ülkedir” açıklamalarında bulundu.

Gürcistan’ın bu yöndeki politikalarını, çabalarını desteklediklerini ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gürcistan’ının yine bu yöndeki politikalarını, çabalarını ta baştan beri destek veriyoruz, bu yöndeki kararlığımız devam edecektir. Gürcistan’ın, Avrupa Atlantik yapılarıyla olan iş birliği tercihini de destekliyoruz. NATO Üyeliği ve AB ile ilişkileri bakımından bizim de tasvip ettiğimiz, takdir ettiğimiz ilişkilerdir. Azerbaycan’ın da katılımıyla gerçekten küresel ölçekte çok önemli projeleri gerçekleştirdik. Bu yöndeki çalışmaların devam etmesi lazım. Petrol boru hatları, doğalgaz hatları şimdi 2015 de faaliyete geçeceğini umduğumuz demir yolu hatları, TANAP projesi bu bölgeyi, Gürcistan’ı, başka kıtaları, ülkelere bağlayacak önemli iş birliği projeleridir”.