ABD’nin terör şüphelilerine uyguladıkları işkence metotlarını içeren Senato raporunun açıklanmasının ardından CIA Başkanı John Brennan, CIA’yi savunarak her şeyi ülkelerinin güvenliği için yaptıklarını ifade etti.

CIA Başkanı John Brennan, ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan CIA Kumanda Merkezi’nde düzenlenen bir konferansta, geçtiğimiz günlerde Amerikan Senatosu tarafından açıklanan işkence raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşması boyunca CIA’in insani yanına dikkat çeken Brennan, işkence yöntemlerinin oldukça acımasız ve iğrençlik uyandıran bir durum olduğunu itiraf etti. Brennan bazı yetkililerin kendi yetkilerine göre hareket ettiklerini çoğunun ise görevlerini yerine getirdiklerini bildirerek, CIA’in çoğu konuyu doğru yaptığını savundu.

Sebep sonuç ilişkisi içinde uygulanan yöntemlerde işe yarar bilgiler elde edildiğini kaydeden Brennan, “İncelemelerimiz Amerika Birleşik Devletlerine olası saldırı planlarını engellemek, teröristleri yakalamak ve halkımızın hayatını kurtarmak için yapılan gözaltı ve sorgulamaların göstergesidir” açıklamalarını yaptı. Brennan, programda görev alan CIA ajanlarının ise adalet bölümünden gelen hukuki bildirime uyduklarını belirtti.

Brennan’ın konuşması sırasında Senatonun işkence raporunu sunan Dianne Feintein ise, Brennan’ın açıklamalarını reddeden tweetler attı. Feintein, tweetlerinde işkence yöntemlerinin hukuk tarafından yasa dışı kabul edilmesi gerektiğini belirtti.