Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmen mevkidaşı Berdimuhammedov’la baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından gerçekleştirdiği görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “Kalabalık bir heyetle Orta Asya’daki ilk ziyaretimi malum Türkmenistan’a yapıyorum. Bu benim aslında Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretim Türkmenistan’a ama başbakanlığımdan itibaren beşinci ziyaretim. Resmi devir teslim törenine katılmanız bizleri çok çok mutlu etmiştir. Türkiye - Türkmenistan arasındaki ilişkiler gerçekten son yıllarda en üst düzeyde yoğun bir şekilde devam etmektedir ve artarak devam edeceğine de inanıyorum. Türkmenistan’da yapılan yatırımlarda özellikle Türk müteahhitlerin projeleri çok çok üst düzeyde projelerdir. Ben Berdimuhammedov kardeşimi de takdir ediyorum. Ve bundan sonra da Türkmenistan’ın gelişmesinde, kalkınmasında inanıyorum ki sadece müteahhit firmalarımızın değil, değişik her türlü alanda siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel tüm ilişkilerde adımlarımızı atacağız. Eğitim alanında beraber attığımız adımlar var. Bunu da çok önemsiyoruz. Sağlık alanında atabileceğimiz adımlar var, bunu çok önemsiyoruz. Ben bu vesileyle geldiğimiz andan itibaren şahsıma ve heyetime gösterilen ilgiye çok teşekkür ederim” dedi.

Erdoğan bugünkü resmi programı kapsamında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan daha sonra Ahal Teke Atları gösterisine katılacak ve Kıpçak Camisi’ni ziyaret edecek.