Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un davetlisi olarak gerçekleştireceği 2 günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Aşkabat’a geldi.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkmenistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, özel "TUR" uçağıyla akşam saatlerinde Aşkabat havalimanına indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı havalimanında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türk ve Türkmen heyetlerinin yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra konaklayacağı Aşkabat Oğuzkent Oteli’ne geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Oğuzhan Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında bazı konularda işbirliği anlaşmaları imzalanacak. İki lider daha sonra basın mensuplarının karşısına geçerek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Yoğun program çerçevesinde Türkmenistan Devlet Başkanlığı Hipodromu’nda dünyaca ünlü Türkmen atları "Ahal Teke Atları Gösterisi" düzenlenecek.

CUMA NAMAZINI ERTUĞRUL GAZİ CAMİİ’NDE KILACAK

Erdoğan, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camii’nde kılacak. Erdoğan, Saparmurat Türkmenbaşı’nın Anıtmezarı’yla Bağımsızlık Anıtı’na çelenk koyacak. Erdoğan’a Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’de düzenlenen törenle "Fahri Profesörlük" unvanı verilecek. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onuruna, Oğuzhan Sarayı’nda akşam yemeği verecek.

Ardından Erdoğan, Aşkabat Havalimanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na hareket edecek.