Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu yaptığı, son günlerde Almanya’da İslam karşıtlığı üzerinden bir araya gelen ırkçı ve yabancı düşmanlarına karşı ciddi önlemler alınmasını talep ederek, ırkçılara karşı alanlarda mücadele çağrısı yaptı.

Almanya’da artan ırkçı eylem ve söylemler nedeniyle ülkedeki sivil toplum örgütleri yaşanılanlara sert tepki göstererek yetkililerin bir an önce harekete geçmelerini talep ettiler. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada :

“Son haftalarda Almanya’nın değişik kentlerinde ırkçı, yabancı ve sığınmacı düşmanı kesimler tarafından kitlesel gösteri ve yürüyüşler düzenleniyor. ‘Avrupa’nın İslamlaştırılmasına Karşı’ adı altında yapılan eylemlere katılımlar her geçen gün artmakta. En son Dresden’de yapılan eyleme 15 bin kişinin katıldığı basında yer aldı. Açıktan ırkçı-faşist partilerin, akımların desteklediği ve bugün ağırlıklı olarak İslam düşmanlığını kendisine malzeme yapan ırkçıların kısa sürede bu kadar fazla insanı bir araya getirerek sokağa dökmeleri, nefreti körüklemeleri elbette dikkat çeken bir gelişmedir. Ancak Almanya bu noktaya birden gelmemiştir. Bu tablo iktidarın büyük ortağı Hıristiyan Demokratlar olmak üzere, çeşitli partiler ve basın tarafından yıllarca Müslüman ülkelerden gelen göçmenlere ve sığınmacılara yönelik sürdürülen gerici propagandaların ürünüdür. Bazı bakanların ve medya organlarının, sığınmacılara ve Müslüman göçmenlere yönelik nefretin körüklendiği bu eylemleri anlayışla karşılamaları, bir grup ‘öfkeli vatandaşın tepkisi’ diye tanımlamaları kesinlikle kabul edilemez. Irkçı gösterileri ‘masum eylemler’ olarak göstermek, bunların güçlenmesine göz yummak anlamına gelecektir. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, bir grup vatandaşın tepkisi olarak değerlendirilemez ve hoşgörüyle karşılanamaz. Bu nedenle hükümeti, acil olarak Almanya’da yaşayan değişik uluslardan ve inançlardan insanlar arasında nefreti körüklemeyi amaçlayan ırkçı gösteri ve yürüyüşlere karşı önlem almaya çağırıyoruz. Bu eylemler doğal olarak Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenleri de etkilemekte; kimi önyargı ve endişeleri derinleştirmektedir. Ancak ırkçıların da istediği budur; bu yüzden, göçmenler olarak içe kapanmak yerine Alman arkadaşlarımızla daha da yakınlaşıp ırkçılığa karşı ortak tepki vermeye ihtiyaç vardır. Her ne kadar belli medya organları sadece ırkçıların yaptığı eylemlere katılımdaki artışa dikkat çekse de, bu eylemlere karşı güçlü antifaşist gösteriler de düzenlenmektedir. Dresden’de her hafta Pazartesi akşamı binlerce antifaşist ırkçılara karşı bir araya gelerek tepkisini gösteriyor. 14 Aralık’ta Köln’de bir araya gelen 15 bin kişi ırkçıların kentte eylem yapmasına tepkisini ortaya koydu. Yine, sığınmacı yurduna saldırının olduğu Vorra’da binlerce kişi ırkçılara karşı tepkisini sokakta gösterdi. Kurulduğu günden bu yana Almanya’da ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı Alman antifaşist güçlerle birlikte mücadele eden federasyonumuz, ırkçı ve yabancı düşmanlarına karşı her zaman antifaşist, demokratik güçlerle birlikte alanlarda oldu ve olmaya da devam edecektir. Irkçılara karşı farklı uluslardan ve inançlardan antifaşistler, demokratlar, ilericiler olarak gücümüzü birleştirdiğimiz takdirde onları engelleyebiliriz. Yerli ve göçmenler olarak el ele vererek bu topraklarda ırkçıların yeniden güç olmasına izin vermeyeceğiz!" denildi.