Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi görüşmeleri çerçevesinde Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile bir araya geldi.

Bölgesel konularda görüş alışverişi yapıldığı ve komşu ülkelerdeki siyasi gelişmeler değerlendirildiği görüşmede, Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, Makedonya ile ilişkilerin her düzeyde mükemmel seyrettiğini ifade etti. Üst düzey ziyaretlerin düzenli ve sık aralıklarla gerçekleştiğini ve her alanda ilerleme kaydettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ticaret hacminin ilk 10 ayda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artış gösterdiğini ve yıllık 1 milyar dolarlık hacim hedefi doğrultusunda geliştiğini kaydetti. Makedonya’da eğitim gören Türk öğrencilerin iki ülke arasında çok sağlam köprüler kurulması bakımından önem taşıdığını bildiren Çavuşoğlu, Türkiye’nin Makedonya’nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesine olan tam desteğini teyit etti.

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki ise, iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerden duyduğu memnuniyeti belirterek 2015 yılında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunmayı düşündüğünü bildirdi. Poposki, Türkiye’nin Makedonya’ya her alanda destek vermesi ve Türk girişimcilerin Makedonya’da yatırım yapması nedeniyle teşekkürlerini iletti.