ANTALYA (İHA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçak eleştirilerine ilişkin, “Dünya liderleri G20 zirvesine büyük uçaklarla giderken, cumhurbaşkanımız küçücük uçaklarla mı gitsin, bunu mu layık görüyorsunuz siz Türkiye’ye. Sizin ufkunuz, dünyanız bu mu?” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesinde AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın 5’inci Olağan Kongresi’ne katıldı. Alanya Kültür Merkezi’nde yapılan kongre, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Daha sonra AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç birer konuşma yaptı.

Mevcut Başkan Mustafa Berberoğlu ve Sabri Tos’un aday olduğu genel kurulun açılışında konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve alınan uçağa yönelik eleştirilere değindi. Türkiye’nin gelişmesi üzerinde konuşulurken bazı kısır tartışmaların yaşandığını görmekten üzüntü duyduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “İşte bir saray varken, yeni bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmış. Cumhurbaşkanlığı’na veya Türkiye’ye yeni bir uçak neden alınmış. Bu insanlar hangi çağda yaşıyor acaba? Siz Türkiye’yi ne zannediyorsunuz? Bir zamanlar başka ülkelerin liderlerinin karşısında ezik büzük duran cumhurbaşkanlarından, başbakanlarından ve dışişleri bakanlarından mı bahsediyorsunuz? Dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olacaksınız, dünya liderleri G20 zirvesine büyük uçaklarla giderken, cumhurbaşkanının küçücük uçaklarla gitsin, bunu mu layık görüyorsunuz siz Türkiye’ye. Sizin ufkunuz, dünyanız bu mu?” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında Çankaya Köşkü’nü yaptırdığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Bugün Çankaya Köşkü, Türkiye’nin en önemli eserlerinden bir tanesidir. Ama kapasite olarak yetmiyor. 80 yılda badece bir tane köşk yapmakla mı yetineceğiz. Siz hala Türkiye’yi IMF kapısında bir milyar dolar almak için bekleyen bir ülke olarak mı görüyorsunuz? Bugün IMF’ye borcunu kapatmış ve 5 milyar dolar borç veren bir ülkede yaşıyorsunuz beyler. Böyle bir Türkiye’de yaşadığınızı hissetmiyorsanız, hiç olmazsa milletin bu gururuna engel olmayın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve başbakanın Türkiye’nin onurunu temsil ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla alınan uçaklar eskisi gibi değil. Biz iktidara geldiğimizde o zaman ki Cumhurbaşkanı, kendi uçaklarına başbakan ve bakanların binmesine müsaade etmezdi. Şimdi bir havuz var. Kimin ihtiyacı varsa o kullanıyor. Benim bindiğim uçak 30 sene önce rahmetli Özel tarafından alındı. Allah razı olsun. O uçak alındığı zaman neler söylenmiş. Ne ucuz hesaplar yaptılar.”

Konuşmasının ardından ilçeden ayrılan Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’da yapılacak Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in alt organı olan Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) III. Toplantısı’na katılmak üzere Gazipaşa Havalimanı’na gitti.