Dışişleri Bakanlığı, 53 Türk vatandaşının da yolcuları arasında olduğu yangın çıkan feribotla ilgili Atina Büyükelçiliği bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir kriz merkezi kurulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu sabah (28 Aralık) ANEK Lines’a ait Patra-Ancona seferini yapan "Norman Atlantic" isimli feribotta yangın çıktığı öğrenilmiştir. Atina Büyükelçiliğimizin Yunanistan Dışişleri’nden aldığı bilgilere göre, toplam 480 yolcunun arasında 53 Türk vatandaşı bulunmaktadır. Yetkililer geminin şu anda Korfunun kuzey batı ucundaki Othoni adasının kuzeyinde, Arnavutluk açıklarında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtmişlerdir. Yunanistan Deniz ve Ticaret Bakanlığı Arama-Kurtarma Merkezi, hava koşullarına bağlı olarak geminin İtalya veya Arnavutluk’a çekilebileceğini, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirmiştir” denildi.?

Atina Büyükelçiliği bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir kriz merkezi kurulduğu belirtilen açıklamada, kriz merkezinin numaralarının 00 30 210 672 98 35 ve 00 30 210 672 98 36 olduğu kaydedildi.

İTALYA’DA İKİ GEMİNİN ÇARPIŞMASI

Açıklamada ayrıca, bugün saat 12.30 sıralarında İtalya’nın Ravenna Limanı’nın 1-2 mil kadar açıklarında Gökbel isimli Türk bandıralı bir yük gemisi ile Belize bandıralı bir kargo gemisi çarpıştığı belirtilerek, "Türk gemisindeki 11 mürettebatın 7’sine, 2’si ölü olmak üzere ulaşılabilmiştir. Kurtarılan 5 denizcimiz hastanede tedavi altındadırlar. 4 mürettebatımız ise kayıptır. Arama kurtarma çalışmaları devam etmekle birlikte, hava şartları çalışmaları zorlaştırmaktadır. Milano Başkonsoloslumuz Aylin Sekizkök, yanında iki personelle beraber Ravenna’ya giderek, konuyu takip etmektedir" ifadesi kullanıldı.