1. Eczane Yönetimi Zirvesi KKTC’de yapıldı. Türkiye Finans Katılım Bankası Girişimci İş Ailesi Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, bankanın özel olarak hazırladığı “Eczacı Paketi” ile ilgili bilgiler anlattı.

KKTC’deki Acapulco Resort Hotel’de 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen zirveye Türkiye’nin her yerinden eczacılar, eczacılık eğitiminde Türkiye’de söz sahibi akademisyenler, ilaç ve OTC firmaları katılarak mesleğin nasıl daha verimli hale getirilebileceğini ele aldı. "1. Eczane Yönetim Zirvesi"nde, “Eczanede iş potansiyeli nasıl arttırılır? Gelecekte eczacılığı neler bekliyor? İlaç sektöründe bundan sonra neler yaşanacak? Günümüz eczacılık dünyasında kurumsal imaj neden bu kadar önemli hale geldi? İlaçtan kopmadan ilaç dışı gruplarda da nasıl söz sahibi olunabilir?" gibi mesleği çok yakından ilgilendiren konular ele alındı. "1. Eczane Yönetim Zirvesi"nde sunum yapan Türkiye Finans Katılım Bankası Girişimci İş Ailesi Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, bankanın özel olarak hazırladığı “Eczacı Paketi” ile ilgili bilgiler anlattı. Kara, "Eczacı Paketi" ile hem eczacıların mesleki hayatlarına dair tüm ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığını, hem de Eczacı Paket Sigortası ile oluşabilecek risklere karşı teminat altına alındığını söyledi. "Eczacı Paketi" kapsamında "Faal Kart" hakkında da bilgi veren Menduh Kara, "Bu kart ile ticareti mal ve hizmet alımlarınız için kefilsiz, teminatsız anında yurt içindeki tüm peşin işlemlerinizin, sizin belirlediğiniz taksite bölünerek ekstrenize yansımaktadır" dedi.

"Faal Kart" ile eczacılara vade seçenekleri ile ticari mal ve hizmet alımlarının rahatlıkla karşılanabileceğine vurgu yapan Türkiye Finans Katılım Bankası Girişimci İş Ailesi Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, eczacılara özel TL ve YP kredilerde kar ve komisyon oranlarında tabela fiyatları üzerinden indirim uygulanacağını belirtti. Menduh Kara konuşmasında, eczacılara POS imkanı da sağlandığını kaydederek, "Yine eczacılarımıza özel masrafsız çek karnesi için sadece değerli kağıt bedeli alınmaktadır" ifadelerini kullandı. Tahsilata çek veren eczacılardan takas ücreti almadıklarını dile getiren Kara, eczacıların internet şubesinden yapacakları EFT ve havale işlemlerinden masraf almadıklarını belirtti.

Menduh Kara sunumunda, eczacıların vadesiz hesaplarından Hesap İşletim Ücreti almadıklarını ve yeni katılım hesabı açan eczacıların hesapları için paylaşım puanı uyguladıklarını ifade etti. Pratik Ticari Kart ile de eczacıların gece-gündüz, hafta sonu veya bayram günlerinde diledikleri her an bankacılık işlemlerini gerçekleştirebileceklerinin altını çizen Kara, eczacılara Vergi-SGK ödemelerini 2 gün opsiyonlu yapabileceklerini belirtti. Kara ayrıca, ilaçların bozulmasına, raf ve vitrin devrilmesine, kupür ve reçetelerin zarar görmesine karşı ve diğer özel ek teminatları ile eczanelere özel Eczane Paket Sigortası sağladıklarını bildirdi.