Dünya’nın en çok kullanılan elektronik alış veriş sitesi Amazon’un Almanya’daki çalışanları ücret zammı ve çalışma koşulları nedeniyle grev kararı aldı.

Almanya’nın Hesse eyaletine bağlı Bad Hersfeld kentinde bulunan Amazon’un en büyük dağıtım merkezinin çalışanları ücret zammı ve çalışma koşullarını gerekçe göstererek greve gitti. Haklarını alıncaya kadar grevin devam edeceğini açıklayan çalışanların bağlı bulunduğu sendika Ver.di Federal Yönetim Kurulu Üyesi Stefanie Nutzenberger, toplu sözleşmedeki şartların yerine getirilmesi, çalışanlara saygı gösterilmesi ve hakların verilmesi sağlanana kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Nutzenberger, Noel ve yılbaşı dolayısıyla çalışanlara yapılan baskının kabul edilemeyeceğini belirterek, Amazon’un toplu sözleşmelerde kararlaştırılan hakların verilmesini, bir an önce bu haksızlığa son verilmesini talep etti. Noel dönemi öncesinde başka kentlerde de iş bırakma eylemlerine gidebileceklerinin sinyalini veren Nutzenberg, “Tüketimi etkileyebilecek ve grevleri birbirleriyle bağlantılı hale getirebilecek günlere odaklanacağız” dedi.

Amazon yöneticileri ise sendika yetkilileri ile anlaşmaya yanaşmaması grev dalgalarının devam edeceğinin sinyalini veriyor. Amazon’un Leipzig kendinde bulunan paketleme servisinde çalışanlar ise, sembolik olarak Bad Hersfeld’deki arkadaşlarına destek için işi yavaşlattıkları kaydedildi. Amazon Almanya genelinde 100 ayrı milletten 9 bin çalışanı, Bad Hersfeld kentinde ise, 3 bin 300 işçi çalışıyor.