İlimizin önde gelen makina imalatçılarından biri olan Göçmen Makina yetkilileri bugün büyük stres ve telaş içerisindeydiler. Zira Karaman’da imal ettikleri ve Endonezya’da ki müşterilerinin fabrikasına montaj için götürülen makinaların ustalarından bugün gerçekleşen deprem sonrası bir haber alamamışlardı.
Göçmen Makine yetkilileri uzun uğraşlar sonrası 5 çalışanına zorla da olsa ulaşabildiler. 5 çalışanında durumlarının iyi olduğunu öğrenen yetkililer rahat bir nefes almış oldular.

Endonezya merkezli 7.8 büyüklüğünde deprem
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nin verilerine göre, Güneydoğu Asya, Endonezya merkezli 7.8 şiddetinde deprem ile sarsıldı.
 
Endonezya Ulusal Meteoroloji Kurumu, depremin ardından Batı ve Kuzey Sumatra ile Aceh’i de içine alan geniş bir bölge için tsunami uyarısı yaptı. Bölgeden henüz depremin zararına ilişkin bir açıklama gelmese de, depremin yüzeye yakın meydana gelmesi nedeniyle yıkımın büyük olabileceğine dikkat çekiliyor.
 
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Endonezya’nın Sumatra adasındaki eyalet merkezi Padang’ın 800 kilometre güneybatısı merkezli deprem 10 kilometre derinlikte meydana geldi.
 
Depremi önce 8.2 büyüklüğünde ilan edip, hemen ardından 8.1’e çeken ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, daha sonra yaptığı güncellemede büyüklüğü önce 7.9’a, daha sonra da 7.8’e indirdi.