Fransa’da genel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un hükümeti kurmakla görevlendirdiği Eduard Phillipe’in kurduğu hükümette istifa eden bazı bakanların yerine yeni atamalar yapıldı. Yeni kabineye merkez sağ ve merkez soldan yapılan atamalarla denge kuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, istifa eden bazı bakanların yerine yeni bakanlar atadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron’a büyük destek veren ve kurulan kabinede Adalet Bakanlığını üstlenen Demokrasi Hareketi MODEM lideri François Bayrou, hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine bakanlık görevinden istifa etmişti. François Bayrou’nun yerine 2013’ten bu yana Anayasa Konseyi üyesi olan merkez sola yakın Nicole Belloubet getirildi.

Başbakan Eduard Phillipe’in kurmuş olduğu kabinede ilk istifayı veren Savunma Bakanı Sylvie Goulard’ın yerine de Florence Parly atandı. Uyum Bakanı Richard Ferrand’dan boşalan koltuğa kabinede Tarım Bakanı olan Jacques Mézard getirildi. Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Marielle de Sarnez’in boşalttığı koltuğa ise Nathalie Loiseau atandı. Yeni atanan kabinedeki bakanlar ve görevleri şöyle:

"Gerard Collomb Devlet ve İçişleri Bakanı, Nicolas Hulot Devlet ve Ekoloji Bakanı, Nicole Belloubet Devlet ve Adalet Bakanı, Florence Parly Devlet ve Savunma Bakanı, Jean-Yves Le Drian Avrupa ve Dışişleri Bakanı, Agnes Buzyn Sağlık ve Dayanışma Bakanı, Françoise Nyssen Kültür Bakanı, Muriel Penicaud Çalışma Bakanı, Bruno le Maire Ekonomi Bakanı, Jacques Mezard Uyum Bakanı, Jean-Michel Blanquer Milli Eğitim Bakanı, Stephane Travert Tarım Bakanı, Gerald Darmanin Maliye Bakanı, Frederique Vidal Yüksek Öğrenim Araştırma ve Geliştirme Bakanı, Annick Girardin Denizaşırı Ülkeler Bakanı, Laura Flessel Spor Bakanı, Elisabeth Borne Taşımacılıktan Sorumlu Bakan, Nathalie Loiseau AB İşlerinden Sorumlu Bakan, Christophe Castaner Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan, Sophie Cluzel Engellilerden Sorumlu Bakan, Mounir Mahjoubi Dijital Gelişmelerden Sorumlu Bakan, Marlene Schiappa Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan oldu."