İngiltere’nin başkenti Londra’daki parlamento binası dışında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir saldırganın aracıyla yayaları ezdiği iddia edildi.

İngiltere’yi şok eden olay sonrası bölge ve parlamento giriş çıkışları kapatıldı. Westminter Köprüsü’nde çok sayıda yaralı gördüğünü aktaran görgü tanıklarının ifadesi sonrası tedirginlik üst seviyeye çıktı. İlk etapta 12 yaralının olduğu bildirilen olayların bir terör olayı olduğu belirtildi. Olayın boyutları ise her geçen dakika büyüyor. Westminter Köprüsü’nde araç çarpması sonucu birçok kişinin yaralandığı bunun da ikinci bir saldırı olduğu duyuruldu. Londra polisi ise yaptığı açıklamada köprü üzerindeki yaralıların sadece çarpma sonucu olmadığını bazılarında ateşli silah yaralanması görüldüğünü açıkladı. Polis olayın bir terör olayı olarak değerlendirdiğini söyledi.

Görgü tanıklarına göre ise saldırgan 40 yaşlarında ve aracını köprü üzerindeki yayalara çarptıktan sonra parlamento binasına sürdüğünü ve oradaki parmaklıklara çarptığını aktardı.