Irak ordusu, Telafere saldırı için hazır.

Irak askeri, Musul’un kuzey batı kısmında Cevsuk, Tayeran Mahallelerini ve dördüncü köprüyü ele geçirdiklerini açıkladı. Irak güçlerinin halen, şehrin batı kısmında Hacer vadisinde DEAŞ’la çatışmaya devam ettikleri kaydedildi.

Irak müşterek kuvvetler komutanlığının sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, polis birliği ve komanda kuvvetlerinin Cevsuk Mahallesini ele geçirdiğini, Musul şehrinin batı kesimindeki dördüncü köprünün iki tarafında da kontrolü ele aldıklarını ifade etti.

Kuzey tarafta Dicle üstündeki ilk sabit köprü olan dördüncü köprünün diğer köprüler gibi koalisyon güçlerinin saldırılarıyla kullanılamaz hale geldiği, sağlam kalan kısımların da DEAŞ tarafından patlatılarak yıkıldığı belirtildi.

Dicle nehrinin her iki tarafında kontrolü sağlamak ve silahlı güçlerin nehrin karşı tarafına geçirilmesi için dubalardan yüzer köprü yapma çalışmalarına devam edildiği ifade edildi.

Irak ordusunun daha sonra Bağdat’ın 400 km kuzeyinde bulunan Telaferi ele geçirmek için saldırıya geçmesinin beklendiği bildirildi.

Ninova operasyonlarının komutanı tümgeneral Necm El Cuburi bir basın açıklamasında, Irak kuvvetlerinin 15. Özel Kuvvetler Bölümünün Telafer’e saldırı için hazırlıklarını tamamladığını, saldırı için Genel Kurmay Başkanından emir beklediklerini kaydetti.

Diğer taraftan DEAŞ yaptığı açıklamada Irak kuvvetleri için girdikleri çetin çatışmalarda, Tayeran ve El Memun mahallelerinin bir kısmını geri aldıklarını bildirdi.

Polis birliği, Havi Nemrud’un alınmasından sonra bölgede yaptığı teftişte, toprağa gömülü bazı silahlar ele geçirildiğini, bulunan mühimmat arasında 75 patlayıcı madde, 24 adet saldırı bombası, 54 adet havan topu ve içleri patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerle dolu birkaç varil bulunduğunu açıkladı.

Halk, iki sene yönetimi altında kaldıkları DEAŞ’ten kendilerini kurtardığı için polis güçlerine teşekkür etti. DEAŞ’ın yönetiminde zor günler geçirdiklerini söyleyen halk, şimdi kurtulduklarını, ancak topraklarının geri alınması için yüksek bedel ödediklerini söyledi.