İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Viyana’da gerçekleştirilen İran ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa artı olarak Almanya’nın (P5+1) katıldığı toplantıda İran’ın nükleer programındaki farklıların giderilmesi konusunda gelişme kaydettiklerini ve nihai anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

İran’ın nükleer programı görüşmeleri kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Avrupa Birliği’nin Dış Politika Şefi Catherine Ashton ile bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. 6 saat süren üçlü görüşmeyi "oldukça zor" olarak tanımlayan Zarif, ilerleme kaydedildiğini ve olası çözümlerin tartışıldığını söyledi. Görüşmelerin oldukça zor ve yoğun geçtiğini dile getiren Zarif, “Problemlere odaklanmak yerine çözümleri tartıştık” dedi. Tüm alanlarda ilerleme kaydedildiğini söyleyen Zarif eksikliklerin azaldığını fakat önlerinde uzun bir yol olduğunu belirtti.

İran’ın nükleer programında nihai anlaşmaya varılması için P5+1 ülkeleri ile İran arasındaki farklılıkların giderilmesi için müzakereler 24 Kasım tarihine kadar uzatılmıştı.