Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen konferansa katılan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Cesaret, sevgi ve sabır bir yöneticiyi başarıya taşıdığını gibi, hırs, tamah ve makam ve koltuk sevdası da insanı sevimsizleştirdiği gibi başarısız yapar” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından Basel’de düzenlenen “Kişisel Gelişim ve Tecrübe Aktarımı“ konferansında İstanbul’a dair bilgilerini katılımcılarla paylaşan Hüseyin Avni Mutlu, konuşmasında dayanışma, kardeşlik, sevgi, huzur, adalet, kardeşlik hukuku gibi konulara değindi. Konferans sırasında tecrübelerini de aktaran Vali Mutlu, “Cesaret, sevgi ve sabır bir yöneticiyi başarıya taşıdığını gibi, hırs, tamah ve makam ve koltuk sevdası da insanı sevimsizleştirdiği gibi başarısız yapar. Bu hastalıkları bulunan yöneticiler ne memleketlerine hizmet edebilir ne de emri altında çalışanlar onu sever. Türkiye’nin birçok şehrinde Valilik yaptım ve saydığım kurallar benim hayatım boyunca rehberim oldu” dedi.

UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin’in de eşlik ettiği konferansın ardından Vali Mutlu İsviçre’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.