Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile bir araya gelen KFOR Komutanı İtalyan General Francesco Paolo Figliuolo Türkiye’nin Kosova’daki güvenliğe katkı sağlayan en büyük ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Priştine’deki KFOR ana karargahında gerçekleştirilen görüşmede, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü KFOR bünyesinde 350 asker ile görev alan Türkiye’nin Kosova’daki güvenliğin tesis edilmesi sürecine en büyük katkı sağlayan ülkelerin başında bulunduğu belirtildi.Görüşmede , Büyükelçi Ozan ile KFOR Komutanı Figliuolo, bölgede mevcut genel ve güvenlik durumuna ilişkin son gelişmeler üzerinde durdu. KFOR tarafından yapılan yazılı açıklamada, KFOR Komutanı General Francesco Paolo Figliuolo’nun görüşmede, KFOR bünyesinde görev yapan Türk askeri ile yerel halk arasında sıkı bağların mevcut olduğuna işaret ettiği ve Birleşimiş Milletler 1244 Sayılı Kararı uyarınca Kosova’da güvenli ortamın tesisi ile serbest dolaşımın muhafaza edilmesine büyük katkı sağladığına vurgu yaptığı belirtildi.

Figliuolo’nun ayrıca, Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu’nun komutanlığındaki Güney Müşterek Bölgesel Birliği’nin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin liderliğindeki Güney Müşterek Bölgesel Birliği , Türkiye yanı sıra Avusturya, Polonya ABD ve İsviçre askerlerinden oluşuyor. Türkiye, KFOR bünyesinde KFOR Genel Kurmayı’nda, Merkez Müşterek Bölgesel Birliği ve Doğu Çok Uluslu Muharebe Grubun’da birlikleriyle görev yapıyor.