KKTC’de yayınlanan skandal karikatür ile ilgili Kıbrıs Gazetesi’nden açıklama geldi.

Geçtiğimiz 6 Mayıs tarihinde Kıbrıs Gazetesi’nde gösterilen ve daha sonra 18 Ağustos tarihinde tekrardan sosyal medyada yayınlanan karikatürde Türkiye’nin farklı bölgelerinden KKTC’ye gelen tüm insanları ayırt etmeksizin hedef gösteren karikatür KKTC’deki birçok sivil toplum örgütü tarafından protesto edilmişti.

Yayınlanan karikatür ile ilgili olarak Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay yazılı açıklamada bulundu. Baturay açıklamasında, Kıbrıs Medya Grubu ve sahibi Asil Nadir’in en büyük hassasiyetlerinden birinin Türkiye olduğunu belirtti. Kıbrıs Medya Grubu’nun Türkiye düşmanlığı ve ırkçılık suçlamalarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kıbrıs Medya Grubu’nun bugüne kadar hiçbir zaman Türkiye düşmanlığı yapmadığına dikkat çeken Baturay, “Bir karikatürün yayınlanmasının üzerinden 3 aydan fazla bir süre geçtikten sonra bunu bahane ederek Kıbrıs Medya Grubunu ırkçı ve Türkiye düşmanı ilan etmek büyük haksızlıktır” dedi.

Söz konusu karikatürün yayınlandığı tarihte Kıbrıs Medya Grubu’nda rahatsızlığa neden olduğunu ve konunun masaya yatırıldığını, o dönemde alınması gereken tedbirlerin alındığını anlatan Baturay, “Karikatüristler sanatçıdır, karikatürler de sanat eseridir ve farklı bakış açıları vardır. Dolayısıyla bunun üzerinden politika yapmak doğru değildir. Kıbrıs Medya Grubu’nda çalışanların yarısının Türkiye kökenli olduğunu ve önemli noktalarda görev yaptıklarını da hatırlatmak isterim. Kıbrıs Medya Grubu Türkiye düşmanı olsaydı böyle bir yapılanmaya gider miydi diye de sormak isterim” ifadelerini kullandı.

Ali Baturay, Kıbrıs Gazetesi’nin Türkiye’deki referandumda kapağını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye ayırarak reklam olarak kullandığını da anımsattı ve “Türkiye düşmanlığı yapsaydık böylesi bir mesleki riski almazdık” dedi.

Eylemin bir hak olduğunu kaydeden Ali Baturay, “Ancak suçlamaları kabul etmemiz mümkün değil” diyerek açıklamasını tamamladı.