Kosova Polisi ile Kosova Gümrükleri tarafından ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile düzenlenen “Sınırların Güvenliği” konulu bölgesel konferansta Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ ülkelerinin temsilcileri sınır güvenliği konusunu ele aldı.

Balkan ülkelerinin katılımı ile gerçekleşen konferansta söz alan Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Kosova’nın AB yolunda sağlam adımlarla ilerlemesini engelleyen organize suç ile mücadele yeterli kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Dönüm noktasında olduklarını, sınırların ayıran değil, birleştiren ve iletişim ile işbirliğin geliştirilmesini teşvik eden nitelik kazandığı dönem içinde olduklarını kaydeden Başbakan Thaçi, “Tarihten kaçamayız, ama tarihten çok şeyler öğrenebiliriz” dedi.

Başbakan Hashim Thaçi, güvenlik alanındaki ortak endişeleri ele almak için bölge ülkelerinin bir araya gelmesinin, bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde olumlu değişikliğin hayata geçirildiğinin kanıtını teşkil ettiğini belirtti.

ABD’nin Priştine Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson ise, ülkesinin, sınırlarda güvenliğin sağlanması için ithalat, sınır polisi, gümrükler gibi alanlara ilişkin programları desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

“Sınırların Güvenliği” konulu konferansa, Kosova yanı sıra, Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ polis ile gümrük temsilcileri katıldı.