Kosova’da, yeni hükümetin kurulmasının ardından göreve başlayan Meclis Başkanı Kadri Veseli, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ı makamında kabul etti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ı makamında kabul eden Kosova’nın yeni Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova ile Türkiye parlamentoları arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınmasını arzuladıklarını belirtti.

Meclis Başkanı Veseli, Songül Ozan ile yaptığı görüşmede, Kosova ve Türkiye parlamentoları arasındaki ilişkilere de değinerek “İşbirliğimiz ve ilişkilerimiz daha da derinleşecek. Kosova’da yaşayan Türk topluluğu ile Türkiye’deki Arnavut kökenli vatandaşlarımız, bundan böyle ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak. Mükemmel ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyarak geliştirmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Songül Ozan, meclis başkanlığı görevine seçilen Veseli’yi tebrik ederek Kosova’nın Avrupa Birliği (AB) yolunun Kosova ile Türkiye’nin ortak yolu olduğunu kaydetti. Büyükelçi Songül Ozan, “Kosova’nın AB yolunda attığı adımlar Kosova’dan gelen haberler Türkiye için güzel haberlerdir” şeklinde konuştu.