Kosoava’nın başkenti Priştine’de, 6’ncı Çilek ve Yaban Mevsimi Fuarı başladı.

Kosoava’nın başkenti Priştine’de, 6’ncı Çilek ve Yaban Mevsimi Fuarı başladı. Priştine’nin merkezindeki Rahibe Teresa bulvarında kurulan standlarda çok sayıda çilek ve yaban mersini üreticisi, Kosova’nın çeşitli yerlerinde üretilen ürünlerini satışa çıkardı. Kosova’nın verimli topraklarında üretilen natürel çilekler, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Öte yandan fuarı ABD’nin Priştine Büyükelçi Yardımcısı Collen Hyland ve United States Agency for International Development(USAİD)Müdürü James Hope de ziyaret etti.

ABD’nin USAİD kuruluşu tarafından yapılan teşvik ve sağlanan bağışlarla Kosova’da çilek ile ekili olan araziler 2012 yılında 150 hektarı geçti. 2012 yılında ise çilek üretimi 300 tonu aştı.

2020 yılına kadar çilek ile ekili arazilerin 400 hektara çıkması hedefleniyor. Yaban mersinin de belirtilen yıla kadar 400 hektara çıkması öngörülüyor.

Çilek üretici sayısı olduğu gibi çilek üretiminin de artmasına rağmen, fiyatlarda son 3 yıl içinde düşüş görülmedi. Çileğin kilosu 1.5 Eurodan satışa sunuldu.