Priştine yakınlarındaki Kosova Ovası Belediyesi’nde sokak köpekleri tarafından saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Driton Jashari’nin ailesine ülkenin üst düzey yetkilileri taziye ziyaretinde bulundu. Yetkililer bu trajik olayda ailenin yanında olduklarını belirterek destek sözü verdiler.

Kosova Ovası’nda 7 yaşındaki Roman bir çocuk çöp konteynerlerinde kendine yiyecek ararken sokak köpekleri tarafından saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Olay medyada geniş yer bulunca hem sokak köpeklerinin insan hayatı için tehlikesi hem de çoğu Roman ailesinin ne kadar zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği bir kez daha göz önüne serilmişti.

Trajik olay karşında kayıtsız kalmayan Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve milletvekilleri Roman aileyi ziyaret etti. Arnavut, Türk ve Roman yetkililer acılı aileye başsağlığı dilerken bu trajik olayın herkesin başına gelebileceğini belirtip destek sözü verdi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başbakan İsa Mustafa,“Çocuğunu trajik bir şekilde kaybeden aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Bu hepimizin için büyük bir acı ve kayıptır çünkü burada söz konusu olan bir çocuk ve çoğu roman ailesinin zor yaşam şartlarıdır. Zor yaşam şartları çocukların çöplerden yamak aramasına neden oluyor. Bu ailelerin daha iyi şartlarda yaşaması ve çocukların sokak köpekleri dahil birçok tehlikeden korunması bizim sorumluluğumuzdur. Hükümet olarak bu konu üzerinde çalışmalar yapacağız” dedi.

Büyükelçi Songül Ozan da, olayın herkesi çok üzdüğünü belirterek, bu durumun küçük bir çocuğun ve bir ailenin başına gelebilecek en büyük felaket olduğunu dile getirdi. Büyükelçi Songül Ozan yan evde yaşayan aile yakınlarını da ziyaret ederek başsağlığı diledi. Aile, başka çocukların da başına aynı olayın gelmemesi için büyükelçiden yardım istedi.