Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Kosova’yı ziyaret eden ABD’li Senatör Christopher S. Murphy Kosova’da sadece Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü. Murphy, Kosova’da 4 aydan bu yana meclis ve hükümetin kurulamamasına yol açan siyasi çıkmaz nedeniyle diğer liderlerle görüşmekten vazgeçti.

Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga, ABD’li Senatör Murphy’yi Cumhurbaşkanlığında ağırladı. Yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kosova Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Yahyaga’nın, Senatör Murphy’ye Kosova’daki güncel gelişmeler ve süreçler hakkında bilgi verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Yahyaga’nın, Kosova’da yaşanan kurumsal düğüm konusunda da bilgilendirdiği belirtilen yazılı açıklamada, Kosova’da özgür, şeffaf ve demokratik seçimlerin yapıldığı, ancak seçimler sonrasında kurumların oluşturulmasında gözlenen siyasi çıkmazın gerek ülke çapında sahne gerekse uluslararası sahnede Kosova’nın menfaatlerine zarar vermeye başladığına işaret edildiği kaydedildi.

ABD’nin Connecticut Eyaletinin Demokrat Partili Senatörü Maurphy’nin Kosova’da bir dizi temaslarda bulunması öngörülmekteydi. Kosova’da 4 aydan bu yana meclis ve hükümetin kurulamamasına yol açan siyasi çıkmazın devam etmesi üzerine Senatör Murphy’nin ziyaret ajandasını değiştirip, cumhurbaşkanı dışında diğer liderlerle görüşmekten vazgeçtiği öğrenildi.