Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları 3. Toplantısı’na katılmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Avcı, resmi temaslar için geldiği Bakü’de, Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarına gül bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Avcı, daha sonra Türk Şehitliği’ndeki temsili şehit kabirlerine de karanfil bıraktı. Nabi Avcı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Türkçe konuşan ülkelerin bir birlerine yaklaşmaları, eğitim alanında özellikle bir birlerini desteklemeleri, eşgüdüm içerisine eğitim politikalarını oluşturmaları çok önemli. İyi mesafe aldık bundan sonra yol açık gibi görünüyor. Bu vesileyle dün yapılan toplantılarda UNESCO’da ebru sanatı somut olmayan kültürel miras listesine girdi biliyorsunuz. Güzel haberlerle başlıyoruz bugünkü toplantılarımıza. İnşallah bugün güzel şeyler olacak. Burada bugün okul açılışımız da var. Azerbaycan’la Türkiye arasındaki eğitim ilişkileri giderek ivme kazanıyor. Bu toplantı inşallah yeni girişimlerin de başlangıcı olacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Nabi Avcı daha sonra Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları 3. Toplantısı’na katılmak için şehitlikten ayrıldı.