Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan futbol maçının bayrak krizi nedeniyle iptal edilmesinin ardından iki ülke arasında devam eden gerginlik sonucu, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın gerçekleştireceği resmi Belgrad ziyareti, 10 Kasım’a ertelendi.

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri çerçevesinde Belgrad’da 14 Ekim tarihinde oynanan maçın 42. dakikasında uzaktan kumandalı oyuncak bir helikoptere bağlanan Arnavut bayrağı sahada dalgalandırılmış ve bu olay her iki takım arasında da gerginliğe neden olmuştu. Bu olayın ardından Arnavutluk Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın 22 Ekim’de Belgrad’a gerçekleştirmesi beklenen resmi ziyaretin 10 Kasım’a ertelendiği bildirildi. Yapılan açıklamada Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç’in, Rama’nın Belgrad ziyaretinin 10 Kasım tarihine ertelenmesi konusunda uzlaştıklarına dikkat çekildi. Futbol maçında yaşananlarla ilgili olarak farklı görüşleri savunan iki başbakanın Balkanlar’da barış ve istikrarın tesisi bakımından ortak çalışmalarının gerekli olduğuna vurgu yaptıkları belirtildi.

14 Ekim’de Belgrad’da oynanan maçta yaşanan bayrak krizini provokasyon olarak nitelendiren Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, yaşanan gerginliğin ardından Arnavut Başbakanı Rama’nın Belgrad’ı ziyaret etmesi konusunda kararsız olduğunu açıklamıştı. Almanya Başbakanı Merkel’in, Arnavut Başbakanı Rama’nın Belgrad ziyaretinin iptali değil ertelenmesi konusunda Sırbistan Başbakanı Vuçiç ile yaptığı telefon görüşmesinde etkili olduğu öğrenildi.