Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Özbekistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Taşkent’e gelen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi kabul etti. Görüşmede Mirziyoyev, ülkeler arasındaki karşılıklı çıkarlara dayanan ilişkilerin ve işbirliğinin aktifleştiğinden memnunluk duyduğunu vurguladı. Özbekistan ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının geçen sene Kasım ayında Semerkant’ta ve bu sene Mayısta Pekin’de düzenlenen “Bir Kuşak Bir Yol” Zirvesi kapsamındaki görüşmelerin, iki ülke arasındaki siyasi, ticari, ekonomik, yatırım, kültürel ve sosyal alanlardaki işbirliğinin gelişimine hız kattığı kaydedildi.

Görüşmede askeri ve askeri teknik alanda işbirliği meselesi ele alındı. Özbekistan ve Türkiye Savunma Bakanlıkları arasındaki işbirliğinin, askeri eğitim alanında ortak programların düzenlenmesi açısından önem taşıdığı belirtildi.

Canikli, Özbekistan Cumhurbaşkanına kabul ettiği için teşekkür etti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Canikli, Özbekistan’ın ülkenin Silahlı Kuvvetleri potansiyelini arttırmaya yönelik reformlarını olumlu olarak değerlendirdi ve Türkiye’nin iki ülke arasında geniş kapsamlı işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.