Gürcistan’a resmi ziyaret düzenleyen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile resmi törenle karşılandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’a 3 günlük ziyaret gerçekleştiriyor. Dün akşam saatlerinde Tiflis’e gelen Poroşenko, bugün Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından resmi törenle karşılandı. Poroşenko’ya Gürcü yetkililerin, Margvelaşvili’ye ise Ukraynalı yetkililerin tanıtıldığı resmi törenin ardından iki lider baş başa görüşmeye geçti. Görüşmede, Gürcü lider Gürcistan-Ukrayna ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik atılan adımları memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, “stratejik Ortaklık” bildirgesinin imzalanmasının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik olarak yeni bir seviyeye çıkarılmasından hoşnut olduğunu sözlerine ekledi. Görüşmede, Gürcistan’ın işgal altındaki toprakları, Rus askeri üssü ve dikenli tellerin inşa edilmesi gibi konuları ele alırken, taraflar Gürcistan ve Ukrayna’nın Euro entegrasyonu noktasında fikir alış verişinde bulundu.

Gürcistan’da evindeymiş gibi hissettiğini ifade eden Poroşenko ise, Ukrayna tarafından Gürcistan’a gerçekleştirilen son ziyaretin 1995 yılında olmasından üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

Poroşenko, Gürcistan temaslarını yarın tamamlayarak akşam saatlerinde ülkesine dönecek.