Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti.

Kamu Yönetimi Bakanlığı tarafından görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Ozan’ın Bakan Yağcılar’ın tekrar Kosova hükümetinde yer almasının hem Kosova toplumu hem de Türkiye ile Kosova ilişkilerinin daha verimli olması açısından büyük önem arz ettiğini belirttiği kaydedildi. Büyükelçi Songül Ozan’ın Türk toplumunun Kosova Hükümetinde yer almasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdiği belirtildi. Bakan Yağcılar’ın, Kosova Kamu Yönetimi Bakanlığı’nın, Türkiye Cumhuriyeti ile kamu alanlarında TUSIDE, TODAİE, üst düzey ve kamu çalışanları yetkililerinin eğitimi, e-devlet alanlarında yapılan çalışmaları anımsatarak, bu alanlardaki işbirliğin önümüzdeki günlerde anlaşmalara da döküleceğine işaret ettiği belirtildi. Görüşmede, başarılı ilişkilerin Kosova Hükümetinin diğer projelerinde ve toplumun sosyal, kültürel faaliyetlerinde de devam edeceğini kaydedildi.

Kosova’ya göstermiş olduğu ilgi ve yardımlarından dolayı Kosova Türk toplumu adına Türkiye’ye Cumhuriyetine teşekkürlerini sunan Bakan Yağcılar, Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’a ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu bildirdi.

Kosova Hükümeti Diyalog Bakanı Edita Tahiri’yle de bir araya gelen Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova’da yeni kurumların oluşturulması, yeni hükümetin hedefleri, diyalogun önemi ile Kosova’nın Avrupa-Atlantik perspektifinin Ortaklık ve Katılım Anlaşması aracılığı ile güçlendirilmesi süreçleri hakkında bilgilendirildi. Bakan Edita Tahiri, Türkiye’nin Kosova’nın kuruluş sürecinde, Kosova’nın tanınması ve uluslararası kurum ile kuruluşlara üye olması sürecine verdiği desteklerinden dolayı Büyükelçi Songül Ozan’a teşekkürlerini ifade etti. Görüşme ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Ozan’ın Bakan Tahiri’ye görevinde başarılar dilediği kaydedilerek Türkiye’nin Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini amaçlayan diyalogu desteklediğini bildirildi. Türkiye’nin, Kosova’nın Avrupa-Atlantik oluşumları ile bütünleşmesi perspektifine de destek verdiği belirtilen Büyükelçi Ozan, iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomide olduğu gibi tüm diğer alanlarda da derinleşeceğini vurguladığı ifade edildi.