Pakistan’ın Peşaver kentindeki askeri okula düzenlenen saldırıda 12’si öğrenci olmak üzere 14 kişi hayatını kaybederken, en az 40 kişi yaralandı. Saldırganlar okulda yaklaşık 500 öğretmen ve öğrenciyi rehin aldı.

Askeri üniformalar giymiş silahlı kişiler, öğle vakti okula girip ağır silahlarla saldırı düzenledi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, öğretmenlerin talimatlarıyla, öğrenciler yere yatarak saldırıdan korunmaya çalıştı. Olay yerine gelen Pakistan askerleri öğrencilerin bir bölümünü tahliye etmeyi başarırken, yaralıları hastaneye kaldırdılar. Hastaneye kaldırılan öğrencilerden 10’unun hayatını kaybettiği bildirilirken, toplamda 14 kişinin öldüğü belirtildi. Ölenlerden 12’sinin öğrenci olduğu kaydedildi. Okulda, aralarında öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu 500 kadar kişinin rehin kaldığı belirtiliyor. Saldırganlar ve güvenlik güçleri arasındaki çatışma sürüyor.

Öte yandan, Pakistanlı Taliban’ın sözcüsü Muhammed Khorasani, medya mensuplarını telefonla arayarak saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirdi.