Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Kosova’da kadınların istihdam edilmesini sağlayacak dikiş atölyesi ve kuaförlük kursunun açılışını yaptı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan açılışta yaptığı açıklamada TİKA Koordinatörlüğünün gerçekleştirdiği proje kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, “Bu proje Prizren’deki kadınların hayatlarında daha aktif ve üretken hale gelmeleri için çok önemli bir adım. İnşallah örnek bir proje olur ve Kosova geneline yayılır” dedi.

Açılışta konuşan Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şaban ise, bundan sonra yapılacak faaliyetlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamak gayreti içinde olacaklarını belirterek “Dernek binasının bakımı TİKA tarafından yapıldı, ofis malzemeleri ve dernek tefrişatı yenilendi, kurslar için dikiş makineleri ve kuaför malzemeleri alındı” dedi. TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Mahmut Çevik, TİKA olarak ekonominin geliştirilmesi ve istihdamın artırılması sağlayacak bölgesel projelerinin önümüzdeki süreçte başlatacaklarını belirterek, “Aslında bu bir başlangıçtır. Kadınlarımızın aktif olarak iş gücüne dahil edilmesi için böyle bir üretim atölyesinin kurulmasını gerçekleştirdik” dedi. Çevik, mesleki kurslarının açılması, sosyal dayanışmasının sağlanması, üretimin artırılması ve yaşam standartlarının yükselmesine yönelik olarak projelerin geliştirilmesine devam edileceğini kaydetti.

Açılışa Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ın yanı sıra TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümitli, Tük Temsil Heyeti Başkanlığı temsilcisi Piyade Yarbay Gaffar Gören, Prizren Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ve diğer davetliler katıldı.

Açılışın ardından konuklara, dikiş ve kuaför kursları için donatılan ekipmanlar hakkında bilgi aldı.