Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in göreve gelmesiyle yeniden faal duruma getirilen Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi yeni dönemdeki ilk başarısını elde etti. AB Proje Ofisi tarafından engellilerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla üretilen "Geleceğe Dört Nala" projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkanlığının ilk döneminde kurulan ve 2004 - 2009 yılları arasındaki çalışmalarını sürdüren Avrupa Birliği Proje Ofisi, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 2. dönem başkanlığında, Mayıs ayında, yeniden faal duruma getirildi.

Etkin bir şekilde çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi, yeni dönemdeki ilk başarısını elde etti. Engelli bireylere karşı farkındalık yaratmak ve engellilerin psiko - sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından projeler sunuldu.

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi de engellileri sosyal hayata kazandırmak ve engellilerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla "Geleceğe Dört Nala" adı altında bir proje hazırladı.

Toplam 133.270,00 TL bütçeye sahip olan "Geleceğe Dört Nala" projesiyle Düzce Belediyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazandı. Düzce Belediyesi ile Türkiye Denizatı Derneği Düzce Şubesi’nin ortaklığında hayata geçecek olan proje, 6 ay sürecek.

Proje ile engelli çocuklar amatör olarak binicilikle tanışacak. Böylelikle engelli bireylerin sosyal ve kişisel gelişimlerine destek verilmesi hedefleniyor. At üstünde egzersiz yapılarak beden kaslarını çalıştırmayı sağlayan hipoterapi tedavi yönteminden esinlenerek hazırlanan proje ile engelli bireyler at binerken doğal bir refleks olarak atla birlikte hareket ederek, düşmemek için içgüdüsel olarak denge kurabilecek. Böylece hasar görmüş kaslar harekete geçerek engelli bireylerin sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda iyileşmesine fayda sağlanacak.