Akçakoca Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, çeşitli imar dilekçelerinin ele alındığı meclis toplantısında, Başkanın yurt dışı görevlendirilmesi, 2015 yılı bütçesi ve tıbbi atık bertaraf ücreti gibi gündem maddeleri ele alındı.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen Kasım ayı toplantısına, bazı meclis üyeleri dışında üyelerin tamamının iştirak ettiği görülürken, çok gündemli toplantının uzayan görüşmeler nedeniyle yarın ve Cuma günlerinde de devam edeceği karar altına alındı.

Kasım ayı belediye meclis toplantının imarla ilgili maddeleri, konunun derinlemesine incelenmesi için encümen’e havale edilirken, 2015 yılının bütçesiyle ilgili olarak da, belediyenin ilgili birimlerinin bütçe cetvelleri hazırlaması için tarife ölçümleri plan ve bütçe komisyonlarına havale edildi.

Daha sonra tıbbi atıkların bertaraf ücretinin alınmasıyla ilgili belediye başkanına yetki verilmesini öngören gündem maddesine geçildi. Daha önce belediyenin bir firmayla imzaladığı protokole göre, tıbbi atıkları toplayan firmadan herhangi bir ücret alınmadığının ifade edildiği toplantıda, önümüzdeki günlerde Düzce ve ilçeleri olarak tıbbi atık firmasından bir bedel alınacağı ve ilçe nüfusu baz alındığında bu bedelin yıllık 25-30 bin lira civarında bir rakama tekabül ettiği anlatıldı.