Akçakoca Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Meclis’in gündem maddelerinden biri otomobil lastiği satış ve değiştirme işlemi yapan esnafların şehir içinde dükkan açma talebiydi. Talep, oy birliğiyle reddedildi.

Akçakoca Belediye Meclisi 2010 yılında aldığı bir kararla oto lastik, bakım, tamir ve yağ değişimi yapan iş yerlerini şehir içinden kaldırarak Küçük Sanayi Sitesi’ne taşımıştı. Meclis gündemine gelen talep dilekçesinde ise oto lastikçileri Yeni Mahalle’de eski terminal yolu üzerindeki caddede çalışmak istediklerini belirterek, taleplerini yazılı bir dilekçeyle belediyeye bildirince, konu meclis üyeleri tarafından etraflıca tartışıldı. Yapılan oylama sonucunda oto lastikçisi esnafın talebi oy birliğiyle reddedildi.

Akçakoca Belediye meclisinin önemli bir gündem maddesi ise, yağmur sularını tahliye etmek için gereken bütçe için borçlanma yetkisiydi. Meclis toplantısında, 2013 yılı Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) programında yer alan Akevler, Çuhallı merkez, Huzurevi ve Osmaniye bölgelerinde yer alan baca aralıklarının yatırım programında kullanılmak üzere, yüzde 50’si merkezi hükümet bütçesine konulan SUKAP ödeneğinden, kalan yüzde 50’lik kısmına karşılık gelen 1 milyon 211 bin 80 TL’nin İller Bankası’ndan tahsis edilerek kredilendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.