Akçakoca Fiskobirlik (Fındık Tarım ve Satış Kooperatifi) genel kurulu yapıldı. Fiskobirlik yönetim kurulu başkanlığına bir kez daha eski başkan Yaşar Mutioğlu seçilirken, Birlik asil temsilcisi de yeniden Murat Güler oldu.

Hafta sonu Akçakoca Fiskobirlik binasında yapılan genel kurula, birlik delegesi 296 üyenin yarısından çoğu katılırken, genel kurulu yönetmek üzere Murat Güler başkanlığında üç kişilik bir divan kurulu oluşturuldu. Yaşar Mutioğlu ve Murat Güler yerlerini korudu. Toplantı boyunca, 18 maddeli genel kurul gündemi tek tek ele alınıp üyelerle birlikte değerlendirilirken, saat 11.30’da yönetim kurulu ve birlik üst temsilcilikleri için seçimlere geçildi. Seçimlere her iki grupta da tek listeyle girildi. Üyelerin tamamının destek verdiği eski Başkan Yaşar Mutioğlu yeniden başkan seçildi.

Yaşar Mutioğlu seçimlere yönelik olarak yaptığı açıklamada, ilk seçildiklerinde 11 milyona yakın olan borçlarının şu an itibariyle 150 bin liraya düştüğünü söylerken, üyelerin istekleri doğrultusunda bu borçların yarısını nakit diğer kalanını da market ve gübre alış verişiyle kapatacaklarını ifade etti.

Seçim sonuçlarına göre, birlik temsilcileri ve yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Birlik asil temsilciliği 1-Murat Güler, 2-Muammer Efes, 3-Kadir Kaplan, 4-Özcan Güler.

Birlik yedek temsilciliği 1-Tahsin Kart, 2-Mustafa Oktay, 3-Hikmet Çiftsüren, 4-Durmuş Casim Sönmez.

Yönetim kurulu asil üyeliği; 1-Yaşar Mutioğlu, 2-Sefa Yapçacık, 3-Zikri Yaman, 4-Abdullah Özdemir.

Yönetim kurulu yedek üyeliği; 1-Mustafa Oktay, 2-Ahmet Karayel, 3-Nevzat Konca, 4-Hasan Özdemir.