Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Akçakoca Şubesi tarafından Belediye nikah salonunda engelliler için bir gece düzenledi.

Düzenlenen dayanışma gecesine Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, MHP İlçe Başkanı Levent Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Düzce ve Kocaeli’den gelen Rehabilitasyon merkezleri yöneticileri ve çok sayıda engelli katıldı.

TSD Akçakoca Başkanı Emin Belli, "Bizde zamanımızda sağlam insandık. Bizde çalışıyorduk. Bir lazer olduk. Gözlerim gitti. Yarın başımıza ne gelecek bile biliyor muyuz? Onu için her sağlam bir engelli adayıdır. Bunu hiç unutmamız gerekiyor" dedi.

Engellilerin topluma kazandırmak için yasa ve kanunlar çıkarıldığını ancak oto kontrol olmadığını söyleyen Belli, "Engelliler için kanunlar çıkartılıyor. Bu kanunlar için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yollar, kaldırımlar, köprüler yapılıyor, binalar engeller için dizayn ediliyor ama bu bizim kriterlerimize uygun değil. Oto kontrol yok. Biz söylediğimiz zaman siz ne kadar biliyorsunuz diyorlar. Biz buna karşıyız. Bu işi bizim kadar ne mühendisi bilir ne çalışanı bilir’’ diye konuştu.

Belli, açıklamasına şöyle devam etti: "Tüm yaptığımız çalışmalarımızın amacı engelli bireyleri topluma kazandırmaktır. Kazandırırken de engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve istihdam alanlarını kullanabilmek, haklarını kazandırmak onları kendi ayakların üzerinde durabilmelerini sağlamaktır. Türkiye’miz de 8.5 milyon engelli var. İlimizde son yapılan istatistiklerde yüzde 8’i engellidir. Bu da demek oluyordu ki Düzce de 32 bin engelli vardır. Akçakoca’mız da yaptığımız çalışmalarda 200 kadar engelliye ulaştık." Konuşmalarının ardından gecede Kafkas dansı, oyun havaları ve hediye çekilişlerinin yapılması ile son buldu.