Akçakoca’da Anadolu Partisinin kurulmasının ardından Demokratik Gelişim Partisi’de resmen kuruldu. Kurucu Başkan Kenan Nergis Akçakoca Dernekler Müdürlüğüne kuruluş evraklarını teslim etti.

Akçakoca’da yeni kurulan Demokratik Gelişim Partisi kuruluş dilekçesi ve evrakları teslim edilirken, partinin Kurucuları arasında Kurucu Başkan Sedaş’tan emekli Kenan Nergis, Serbest Meslek sahipleri Ahmet Çakır, Hasan Başaran, Hasan Ulutaş ve Ali Göbül yer alıyor.

Kurucu Başkan Kenan Nergis, yaptığı açıklamada Demokratik Gelişim Partisinin genel ilkeleri arasında özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatan ve Millet bütünlüğüne sahip çıkmak ve korumak olduğunu belirterek ’’Parti amacının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının huzuru ve refahı için, adalet anlayışı içinde insan haklarına ve Cumhuriyetin temel ilkelerine saygılı olarak çalışmak. Milletin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için, Hürriyet içinde kalkınmayı reformist bir ruhla gerçekleştirmek. Sosyal adalet ve Sosyal güvenlik sistemlerini kurmak. İşsizliği, fakirliği ve her türlü ayırımcılığı, kutuplaşmayı ve cehaleti ortadan kaldırmak. Dil, din, ırk, mezhep ve siyasi düşünce, cinsiyet ve benzeri ayırım gözetmeksizin, her türlü fikre saygılı olarak fikirlerin özgürce ifade edilebileceği demokratik toplum oluşturmak. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslar arası arenada itibarlı ve güçlü devlet arenasında yer alması için gayret göstermek. Bu tüzük ve parti programında yazılı diğer hususları gerçekleştirmek, amacı ile kurulmuştur’’ ifadelerini kullandı.