DSİ tarafından başlatılan Çivi Deresi ıslah çalışmaları kapsamında köprülerin yıkım ve yeniden inşası çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Pazaryolu 5. yol mevkinde bulunan eski köprünün yıkılıp yenisinin yapılarak araç trafiğine açılmasının ardından, Çivi Deresi üzerinde bulunun köprülerden en büyüğü olan Orta Köprünün yıkımına başlandı.

Köprünün yıkımının bir an önce tamamlanıp hızla yenisinin monte edileceğini söyleyen belediye yetkilileri, köprünün 16 metre genişliğinde olacağını, yayalar için ise 3 metrelik kaldırım bırakılacağını söylediler. Hava şartlarının normal seyretmesi halinde köprünün 1 ay içinde tamamlanarak ulaşıma açılacağının planlandığını bildirdiler. Şehrin batı yakasından doğu yakasına araçları ile geçecek sürücülerin Pazar yolu üzerinde bulunun diğer iki köprüyü kullanmalarını isteyen yetkililer, Doğu yakasından batı yakasına geçecek sürücüler için ise, Merkez Cami yanındaki köprüyü kullanabileceklerini belirtiler. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını söyleyen yetkililer, Akçakoca’nın güzel bir çehreye kavuşacağını ifade ettiler.